Elektronska izdanja

Sledeći najnovije svetske trendove u oblasti izdavaštva, autori, u okviru svoje delatnosti vezane za Metalurško inženjerstvo, od skora ostvaruju publikovanje razne vrste literature u nekom od elektronskih formata.

U skladu sa svetskom praksom, čest je slučaj paralelnog publikovanja literature u papirnoj formi i u CD/DVD formatu, kako bi se ostvarila veća dostupnost publikovanog dela različitim ciljnim grupama. Takođe, u pojedinim slučajevima, ostvaruje se i tzv. “online” publikovanje, gde se određeni sadržaj publikuje na nekom od zvaničnih sajtova čiji sadržaj uređuju autori sa Metalurškog inženjerstva.

Kao primer, napred navedenom, navodimo da se svi zbornici radova Međunarodnog oktobarskog savetovanja (International October Conference) nekoliko godina unazad publikuju paralelno i u papirnoj formi i u elektronskom formatu, a da se na primer časopis Journal of Mining and Metallurgy: Section B – Metallurgy, publikuje i online na svom zvaničnom sajtu.

Neka od publikovanih elektronskih izdanja:

  • Saša R. Marjanović, Bata R. Marjanović, Radivoje S. Marjanović, „Zbirka zadataka iz teorije elastičnosti i plastičnosti“ Pomoćni udžbenik, Tehnički fakultet u Boru, 2016. (elektronska publikacija)