Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности
Стара зграда

Технички факултет у Бору
Металуршко инжењерство

Посета ученика Машинско-електротехничке школе у Бору

У оквиру теренске наставе, ученици IV разреда Машинско-електротехничке школе у Бору посетили су Технички факултет у Бору, одсек за металургију. Имали су прилику да обиђу лабораторије металуршког одсека, да се упознају са уређајима и да присуствују кратким експериментима, помоћу којих су ученицима на једноставан и занимљив начин приказани одређени процеси у металургији.

У неформалном разговору са наставницима и сарадницима са одсека, саопштене су им информације о студијским програмима, поступку уписа и начину студирања на нашем Факултету. Указано им је на могућост студирања уз рад, добијања стипендија током студирања на нашем Факултету и на специфичан вид менторског рада наставника са одсека са студентима.

Сви запослени на одсеку за металургију сматрају да је организација оваквих догађаја потребна и да је потребно успоставити интензивнију комуникацију и сарадњу Техничког факултета у Бору са локалним и регионалним средњим школама.

Објављено 14.03.2024. године у 11:14 часова.