Boravak istraživača sa Tehničkog fakulteta u Sloveniji

U periodu od 11. do 15. septembra 2017. godine, grupa istraživača sa Tehničkog fakulteta u Boru, boravila je u Sloveniji. Delegacija, koju su činili prof. dr Nada Štrbac, prof. dr Dragan Manasijević, prof. dr Srba Mladenović i doc. dr Aleksandra Mitovski je sa rukovodstvom na Prorodno-tehničkon fakultetu u Ljubljani (NTF ) dogovorila dalje pravce bilateralne saradnje. Domaćini posete su bili prof. dr Jakob Lamut (NTF Ljubljana) i mr. Martin Debelak (Gospodarska zbornica Slovenije GZS – Združenja kovinskih materialov in nekovin).

Prilikom obilaska železare Matal Ravne, vođeni su razgovori sa rukovodstvom koju su činili glavni direktor g-din Andrej Gradišnik i tehnički direktor g-din Alojz Buhvald.

Tokom boravka je realizovana i poseta kompaniji Štore Steel, gde su, takođe, sa rukovodstvom utvrđeni dalji pravci saradnje izmedju železare i Tehničkog fakulteta u Boru (glavni direktor g-din Jani Jurkošek, tehnički direktor g-din Boris Kumer), kao i Železarskom muzeju Štore.

Takođe, istraživači su boravili u Portorožu gde su u okviru dugogodišnje saradnje sa g-djom Mirjam Blažić, predsednikom Društva livarjev Slovenije, učestvovali na 57th International Foundry Conference Portorož 2017, sa radom po pozivu.

previous arrow
next arrow
ArrowArrow
Slider