Konkurs za postdiplomske studije u Koreji

Nacionalni institut za medjunarodno obrazovanje, Ministarstva obrazovanja Vlade Republike Koreje, raspisao je konkurs za tri državljanina Srbije i jednog državljanina Crne Gore, za državnu stipendiju korejske vlade za postiplomske studije (master ili doktorske), pod nazivom 2017 Korean Government Scholarship Program for Graduate Degrees.

Ambasada Republike Koreje će, ukoliko kandidati ispune sve potrebne uslove, preporučiti kandidate ovom institutu (NIIED), koji će izabrati najboljih četvoro studenta. Nakon završenog procesa selekcije, uspešni studenti bi trebalo da budu u Koreji od avgusta 2017. godine.

Dodatne informacije o ovom programu možete, takodje, naći na sajtu ambasade Republike Koreje: http://srb.mofa.go.kr/

Prijava i sva potrebna dokumentacija zainteresovanih studenata mora stići na adresu Ambasade, najkasnije do 16. marta 2017. godine. Aplikanti koji su prošli prvi krug selekcije u Ambasadi, biće pozvani na intervju nakon pregledanih dokumenata. Studenti, koji ne ispunjavaju uslove navedene u priručniku za prijavu, biti automatski diskvalifikovani.

Stipendija obuhvata sledeće stavke: povratnu avionsku kartu, mesečnu stipendiju u iznosu od 900 000 KRW, jezički kurs u roku od godinu dana, punu školarinu za master i doktorske studije, zdravstveno osiguranje tokom boravka u Koreji, dodatne bonuse za izuzetno postignute rezultate tokom studiranja.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti gospodjici Jeleni Milosavljević, na zvaničan mejl Ambasade (koreaemb.rs@mofa.go.kr).

Više informacija možete naći na stranici http://www.tfbor.bg.ac.rs/studenske_str/index_lat.php .