Nastavnici i studenti Odseka za metalurško inženjerstvo na stručnom usavršavanju u Kini

Zahvaljujući saradnji koju Tehnički fakultet u Boru ima sa kompanijom HBIS Serbia (železara u Smederevu), troje nastavnika i dvoje studenata master studija sa Odseka za metalurško inženjerstvo imalo je priliku da u periodu 6 – 26. 9. 2018. godine, zajedno sa grupom stručnjaka iz železare u Smederevu, učestvuje na seminaru i stručnom usavršavanju o održavanju opreme i međunarodnoj saradnji o proizvodnim kapacitetima za Srbiju 2018. u provinciji Hebei u Kini.

Seminar je obuhvatao teorijska predavanja, održana u na Hebei Univerzitetu za ekonomiju i biznis u Šiđadžuanu, glavnom gradu provincije Hebei, dok je praktični deo obuke realizovan u pogonima železare TangSteel u Tangšanu. Učesnici seminara obišli su i sedište HBIS Group korporacije u Tangšanu.

Pored toga, učesnicima seminara predstavljene su osnovne smernice projekta „Jedan pojas, jedan put“, koji čini osnovu privredne saradnje Kine i Srbije u novijem periodu.

Domaćini seminara organizovali su i obilaske najznačajnijih turističkih destinacija u Kini: trga Tjenanmen, Zabranjenog grada, Kineskog zida i Muzeja vojnika od terakote.

previous arrow
next arrow
ArrowArrow
Slider