Odsek za metalurško inženjerstvo otvorio svoja vrata maturantima srednjih škola

Dan otvorenih vrata, manifestacija koja se već tradicionalno organizuje 04. 04. 2019. godine, i ove godine okupila je brojne maturante iz Bora, Negotina i Žitorađe, zainteresovane za studiranje na nekom od studijskih programa na Tehničkom fakultetu u Boru.

Maturanti zainteresovani za studijski program Metalurško inženjerstvo imali su prilike da sa nastavnicima i saradnicima obiđu učionice i laboratorije, gde im je bliže objašnjeno čime se bavi metalurgija kao nauka, koji moduli u okviru našeg studijskog programa postoje i koja će znanja i veštine budući studenti steći tokom studija. Maturantima su naznačene i mogućnosti zaposlenja u vodećim metalurškim kompanijama u Srbiji, u kojima je zaposlena većina naših bivših studenata, a sadašnjih diplomiranih inženjera metalurgije.

Zainteresovani učenici imali su prilike da istog dana obiđu Muzej rudarstva i metalurgije, a u večernjim časovima da proprate i tradicionalnu manifestaciju „Skok preko kože“, kao simboličnu inicijaciju rudara u budući poziv, u realizaciji nastavnika i studenata Tehničkog fakulteta u Boru.

previous arrow
next arrow
ArrowArrow
Slider