Predstavljanje programa „Foundry School“ studentima metalurgije

Zorana Stamenić, HR menadžer kompanije „Le Belier“ (Kikinda), upoznala je studente studijskog programa Metalurško inženjerstvo sa programom obuke u okviru projekta „Foundry School“. Projekat se uspešno realizuje već treću godinu za redom u saradnji sa Tehničkim fakultetom u Boru i Odsekom za metalurško inženjerstvo.

Studentima su prezentovane mogućnosti i šanse koje ovaj program nudi, od sticanja novih znanja i praktičnog iskustva u oblasti livenja aluminijumskih legura za automobilsku industriju, do mogućnosti zaposlenja nakon završetka osnovnih studija u jednoj od fabrika ove kompanije (Meksiko, Kina, Mađarska, Francuska, Srbija).

Preneta su i pozitivna iskustva prve generacije apsolvenata, Marije Vojinović i Igora Todorovića, koji su već zaposleni u kompaniji Le Belier, i druge generacije, koja je trenutno na obuci u Kikindi.

Posebno treba naglasiti uspehe mladih inženjera Marije Vojinović, koja uspešno gradi karijeru kao Project Manager u fabrici u Meksiku, Saše Đorđevića, Miloša Krstića i apsolventa Igora Todorovića koji svoje karijere grade u fabrikama u Kini, Srbiji i Mađarskoj.

Prezentacija je bila održana u svečanoj sali Tehničkog fakulteta u Boru, 9. 5. 2017. godine.