Predstavnici HBIS Serbia održali dva predavanja iz oblasti crne metalurgije

U organizaciji Podružnice Srpskog hemijskog društva Bor i Tehničkog fakulteta u Boru, u svečanoj sali Fakultulta su 31. 05. 2019. godine održana dva veoma zanimljiva predavanja predstavnika kompanije HBIS Serbia iz oblasti crne metalurgije.

Jun Zhao, generalni direktor i Vladan Mihailović, generalni menadžer primarne proizvodnje, održali su predavanje na temu “HBIS Serbia path to the success”. Vladan Andrejić, naš bivši student metalurgije, koji je zaposlen u ovoj kompaniji na poziciji samostalnog tehnologa visokopećnog procesa održao je predavanje na temu “Upotreba 100 % peleta u zasipu visoke peći”.

Predavanja su bila korisna i nastavnicima i studentima sa Odseka za metalurško inženjerstvo jer su imali prilike da čuju o novim dostignućima, ostvarenim rezultatima u proizvodnji, unapređenju tehnologije i planovima za budućnost kompanije HBIS koja posluje u Srbiji.

Pored toga, studentima je predočena mogućnost nastavka saradnje sa Fakultetom kroz obavljanje letnjih stručnih praksi za studente metalurgije i mogućem zaposlenju u ovoj kompaniji nakon diplomiranja. Vladan Andrejić je studentima govorio o poslovnim izazovima na koje je kao mlad inženjer nailazio i napomenuo je da je znanje koje je stekao studirajući metalurgiju bilo veoma dobra osnova za primenu istog u praksi.