Sastanak Podružnice Srpskog hemijskog društva Bor

U svečanoj sali Tehničkog fakulteta u Boru održan je sastanak članova Podružnice Srpskog hemijskog društva 20. 02. 2018. godine, nakon izvesnog perioda neaktivnosti. Za predsednika Podružnice izabrana je doc. dr Ivana Marković, novi sekretar biće prof. dr Slađana Alagić, dok su za članove Predsedništva izabrani prof. dr Velizar Stanković, prof. dr Nada Štrbac, prof. dr Svetlana Ivanov, prof. dr Dragan Manasijević, doc. dr Ljubiša Balanović i MSc Uroš Stamenković.

Predložen je plan rada Podružnice za 2018. godinu koji obuhvata organizaciju naučnih i stručnih predavanja iz različitih oblasti hemije, hemijske tehnologije, metalurgije, nauke o materijalima, zaštite životne sredine i srodnih disciplina. U narednom periodu sprovodiće se aktivnosti u cilju povećanja broja članova Podružnice, reintegracijom postojećih i akviziranjem novih članova.

doc. dr Ivana Marković,
predsednik Podružnice SHD u Boru

Prisutni su informisani o iznosu godišnje članarine u Srpskom hemijskom društvu i benefitima koje kao članovi mogu imati.

Nakon sastanka održano je predavanje doc. dr Milana Gorgievskog sa Tehničkog fakulteta u Boru pod nazivom: “Biosorpcija jona bakra iz vodenih rastvora korišćenjem stabljika kukuruza kao adsorbensa”.