Šestoro studenata metalurgije potpisalo ugovore o stručnom osposobljavanju i usavršavanju u kompaniji ZiJin Bor Copper

Saradnja između Tehničkog fakulteta u Boru i kompanije ZiJin Bor Copper nastavljena je potpisivanjem ugovora o stručnom osposobljavanju i usavršavanju u pogonima kompanije ZiJin u Boru za studente završnih godina i apsolvenata sa svih studijskih programa.

Među njima je i šestoro studenata sa Odseka za metalurško inženjerstvo: Gabrijela Trailović, Milica Jovkić, Milan Bejić, Stefan Nikorić, Dalibor Jović i Zorana Vučković. Ugovori o stručnom osposobljavanju i usavršavanju uključuju pored obuke u pogonu, učenje kineskog jezika i novčanu mesečnu stipendiju do diplomiranja, a nakon toga i mogućnost zaposlenja u kompaniji ZiJin.

Svečano uručenje ugovora upriličeno je u amfiteatru Fakulteta, 30. 05. 2019. godine. Prisutnima su se obratili direktor sektora za ljudske resurse ZiJin Bor Copper, Huang Džaoju, dekan Tehničkog fakulteta u Boru, prof. dr Nada Štrbac, i gradonačelnik Bora, Aleksandar Milikić, koji su istakli značaj i neophodnost saradnje privrede i obrazovanja i ulaganje kompanija u mlade kadrove.