Stipendije HBIS Group najboljim studentima Odseka za metalurško inženjerstvo

Studenti treće godine studijskog programa Metalurško inženjerstvo, Miloš Vuleta i Darko Šišmanović, dobitnici su stipendije kompanije HBIS Group Serbia, koja će im sem finansijske pomoći tokom studiranja omogućiti i zaposlenje u ovoj prestižnoj kompaniji neposredno po završetku školovanja. Potpisivanje ugovora o stipendiranju obavljeno je 10. decembra 2018. godine u prostorijama kompanije HBIS Group Serbia u Smederevu.

Naši studenti odabrani su za stipendiranje nakon postizanja izuzetnih rezultata u programu profesionalne prakse, koja je organizovana u kompaniji HBIS Group Serbia u periodu od 25. jula do 25. septembra 2018. godine za studente metalurgije. Inicijator ovog vida saradnje sa Tehničkim fakultetom u Boru bila je kompanija HBIS Group Serbia, koja je iskazala velike potrebe za kvalitetnim, stručnim i obrazovanim kadrom metalurške struke.

Učešće u ovom programu profesionalane prakse je perspektivnim studentima metalurgije pružilo niz povoljnosti. Sem upoznavanja sa konkretnim poslovnim zadacima i izazovima koje nosi njihova buduća pozicija inženjera metalurgije u železari, oni su stekli i veliko iskustvo kao i puno praktičnog znanja, tako da su spremni da neposredno po okončanju studija savesno i odgovorno obavljaju poslove za koje su se školovali.